R Studio

024. Runyai Studio - ZAWAR az erőben Collective

2016. december 22. - Runyai Gábor

Milyen érzést kelt benned a kortárs szó? Kellemes? Esetleg ZAWAR?

 

 

 

Ziggy, és Laci alapjaiban véve festőművészek, és pár évvel ezelőtt létrehozták a ZAWAR Collective kortárs alkotó csoportot.

Idézem Őket:

Az egyén eltömegesedéséből fakadó iszony, a high&low interakciója és a techno-esztétikum ellentéti feszültsége inspirálja tevékenységünket, és köti össze alkotói identitásunkat.A ZAWAR Collective tagjai által létrehozott képi valóságok szereplői látszólag teljes összefüggésükben originális szövetet alkotnak, és a fogyasztás sztereotip formáival kapcsolatos kérdéseit feszegetik. Ezen gondolatiság legfőbb hajtóereje az önreflexió. Ennek értelmében kollaborációnk egyfajta kísérletként is felfogható: egy csoport közös gondolkodása arról, hogy a képzőművészet miként válhat a vizuális kommunikáció tartalomszolgáltatójáva, és miként formál igényt a képzőművészeti gondolkodás a társadalmi kommunikációba való integrálódására. Tevékenységünk a szociális fantázia és az érzelmi rezignáltság dimenziójában egyszerre mozog, a tömegkultúrával együttjáró személyes érdekképviselet gyengülését ellensúlyozva.

A ZAWAR Collective Wintermarket című kiállítása még december 24-ig látható a Három Hét Galériában (Bartók Béla út 37.).

Wintermarket kiállítás:

www.facebook.com/events/251222558630678

Gyarmati Zsolt: http://www.zsoltgyarmati.com

Csernátony Lukács László: http://csernatonylukacs.blogspot.hu

Lucza Zsigmond: http://luczazsigmond.blogspot.hu 

rg8_8873.jpg

RunyaiStudio.com | Facebook | Instagram | Soundcloud | Youtube ITunes | RSS

info@runyaigabor.com | +36304072093 

 patreon_kicsi.png

Az előző részek tartalmából:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása